Bu yöntemleri uygulayanın pilavı tane tane oluyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Lapa olmayan bir pilav yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı arpa şehriye, 1.5 çay kaşığı tuz. İlk olarak pirinç yıkanır ve su süzülene kadar bekletilir. Zeytinyağı ve tereyağ bir tencereye alınır. Arpa şehriyeler altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Sonra üstüne pirinçler eklenir ve tuz ilave edilir. Pirinç 3-4 dakika süreyle kısık ateşte kavrulur ve üstüne 3 su bardağı kaynar su eklenir. Tencere kapağı kapatılır ve önce yüksek ateşte 3-4 dakika, sonra 3-4 dakika orta ateşte ve sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra 20 dakika demlendirilir ve servis yapılır.
TANE TANE PİLAV YAPMA YÖNTEMLERİ
Pilavınızın lapa olmasından şikayetçiyseniz çok basit yöntemler uygulayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. 55 senelik usta Ahmet Erdem Ramadan pilavın lezzetini ve tane tane olmasını etkileyecek tarifler verdi. Pilavın tavuk suyuyla pişirilmesi pilavın lezzetini iki kat artırıyor. Aynı zamanda tereyağ da pilav lezzetini artırıyor. Pilav yaparken limon suyu sıkarsanız yine pilavınızın lezzetini artırabilirsiniz. Pilavın lapa olmaması için pişme süresi de önemlidir. Kısık ateşte pişmesi pirinçlerin daha iyi pişmesini ve lezzetli olmasını sağlıyor.Lapa olmayan bir pilav yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı sıcak su ya da tavuk suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı arpa şehriye, 1.5 çay kaşığı tuz. İlk olarak pirinç yıkanır ve su süzülene kadar bekletilir. Zeytinyağı ve tereyağ bir tencereye alınır. Arpa şehriyeler altın sarısı renge gelene kadar kavrulur. Sonra üstüne pirinçler eklenir ve tuz ilave edilir. Pirinç 3-4 dakika süreyle kısık ateşte kavrulur ve üstüne 3 su bardağı kaynar su eklenir. Tencere kapağı kapatılır ve önce yüksek ateşte 3-4 dakika, sonra 3-4 dakika orta ateşte ve sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra 20 dakika demlendirilir ve servis yapılır.