Bir daha pastaneden börek almanıza gerek yok! Çıtır çıtır börek tarifi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
1 tane soğan doğranır ve pembeleşene kadar kavrulur. Salça, tuz ve baharatlar eklenir. Ispanaklar da üstüne eklenir ve baharatlar eklenir. Bir iki dakika daha kavrulur. Börek sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır. Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya iç harç sürülür ve iç harç koyulur. Rulo şeklinde sarılarak kendi etrafında dolandırılır ve gül şekli verilir. Börekler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir ve üstüne yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz.
ÇITIR BÖREK TARİFİ
Evinizde börek yapmak istiyorsanız bu haber tam size göre! Ispanaklı gül böreği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 3 tane hazır yufka, 6-7 yemek kaşığı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 tane yumurta. İçi için 1 kilogram ıspanak, 1 tane kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, sıvı yağ. İlk olarak iç harcı için ıspanaklar temizlenir ve biraz haşlanarak süzülür.1 tane soğan doğranır ve pembeleşene kadar kavrulur. Salça, tuz ve baharatlar eklenir. Ispanaklar da üstüne eklenir ve baharatlar eklenir. Bir iki dakika daha kavrulur. Börek sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır. Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya iç harç sürülür ve iç harç koyulur. Rulo şeklinde sarılarak kendi etrafında dolandırılır ve gül şekli verilir. Börekler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir ve üstüne yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz.